« All Hendelser

• Beklager. Denne hendelse har allerede funnet sted.

Temamøte. Politistasjonssjef Dag Størksen forteller fra et langt liv i politiet, innlands og utenlands.

september 29 - oktober 4

Bare det å lese Dags CV gjør at vi gleder oss til å høre han fortelle.

Størksen kommer fra jobb i Kripos i Oslo, der han har vært leder for kriminalteknisk avdeling i seks år. Det siste året har han jobbet med internasjonalt politisamarbeid i Kripos.

Politistasjonssjef Dag Størksen er tildelt Politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett for sin innsats som kontingentsjef for NORAF i Afghanistan.

Den tidligere lensmannen i Bamble fikk overrakt rosetten av politidirektør Ingelin Killengreen.

Størksen har ivaretatt det daglige sikkerhetsmessige aspektet for eget og internasjonalt personell. Samtidig har han hatt et sterkt fokus på kvalitetsutvikling av norsk politis innsats i Afghanistan, står det i en pressemelding fra politiet.

– Hans samarbeidsevner i forhold til politiske aktører har bidratt til gode resultater for operasjonen, sier politidirektør Ingelin Killengreen.

Det er første gang at politiets medalje for internasjonal tjeneste med rosett deles ut. Også politiinspektør Steinar Aune, som er Afghanistan-koordinator i Politidirektoratet, roser Størksens arbeid.

– Dette mangfoldet av oppgaver har Størksen utført på en måte som har gjort at NORAF-prosjektet og dets medlemmer høster stor anerkjennelse i det internasjonale og nasjonale miljøet i Afghanistan og her hjemme, sier Steinar Aune.

– Jeg har kun gjort mitt beste for å fylle rollen jeg fikk av Politidirektoratet, men jeg setter stor pris på å få en slik anerkjennelse for jobben som er gjort. Det gir en spore til videre innsats, enten det er her hjemme eller i eventuelle nye utenlandsoppdrag, sier Størksen som har bred internasjonal erfaring, blant annet som FN-observatør i Kambodsja i regi av norsk politi i 1993, som nordisk politisambandsmann i Karachi i Pakistan i perioden 1999 – 2001 og ikke minst to perioder som kontingentsjef i Afghanistan.

Start:
september 29