A-Magasinet nr 19, 9.mai 1981 – I

Bilde av våryre barn ved trappa til Apoteket. En del av Sjømannsforeningens hus t.v. (A-Magasinets forsidebilde i nevnte nr.)

Langesund – Skageraks vindfang.

I serien “En dag i Norge” hadde Aftenpostens A-Magasinet i nr 19, 9.mai 1981 en flere siders artikkel om daglivet i Langesund. Artikkelen het altså “Langesund – Skageraks vindfang”. Jeg har tatt vare på nevnte nr av A-Magasinet og vil dele noen stemningsbilder med dere.

Artikkelen begynner med et sitat fra Langesund Dagblad som gir en pekepinn om hvor lite som skjedde i ladestedets glansdager: “Kommer det ikke regn snart, så vil tørken vedvare.” Og så stilles spørsmålet: Er Langesund like hendelses løst i dag? Det spørsmålet skal jeg la ligge, men det er noe å tenke på i dette år 2012.

Så fortsetter artikkelen – og jeg sakser noen uttrykk: “liv på brygga – grove arbeidsnever – finmasket garn – Langøya en dobbeltdør mot havet – sjøfart, skipsbyggeri, fiske og honningkakebakeri”.

Det får holde – over til de neste åtte bildene. God fornøyelse!

Filed under: Bilder og historier