M/T “Skaraas”

Vi presenterer Odd Rausandhaugs “første båt” – M/T “Skaraas”.

mt_skarass

Odd Rausandhaug har vært medlem av Langesund og Omegns Sjømannsforening siden 1989.

Rausandhaug mønstret på som maskingutt på M/T “Skaraas” 21. juli 1954. Han ble senere smører på samme båt og mønstret av 1. april 1956.

M/T “Skaraas” ble bygget som motortanker ved A/B Gøtaverken i 1936 for rederiet Skibs-A/S Nanset, Larvik (Iver Bugge). Skipet var på 14590 tdw og framdriftsmaskineriet var en Gøtaverken, 2-takt, 8 sylindret motor som ga skipet en fart på 12,5 knop.

I løpet av krigen krysset M/T “Skaraas” Atlanteren hele 51 ganger.

Skipet har hatt flere eiere. I 1963 ble det bygd om til malmskip. I 1971 ble skipet solgt til Japan, Tadotsy for opphugging.

odd_paa_manoeverdoerkenOdd Rausandhaug var til sjøs fra 1954 – 1975, avbrutt av maskinistutdannelser. Han har seilt for flere rederier og på mange forskjellg fartøy. Han har følgelig hatt flere maskinistjobber og seilt bl a i 10 år som 1. maskinist.

Bilde t.h viser Odd klar på manøverdørken på M/S “Bandak”.

Filed under: Bilder og historier