« All Hendelser

Sjømennenes minnedag i Skien

9. september - 31. desember

Referat fra Knut Bjerke

«Sjømennenes Minnedag» er nå blitt en tradisjon for Sjømannsforeningen her i vår region. Langesund og Omegns Sjømannsforening arrangerte minnedagen i 2017.

I år var det Skien Sjømannsforening som hadde ansvaret for å gjennomføre Sjømennenes Minnedag. Det gjorde de på en glimrende måte. Her kommer noen bilder fra arrangementet som hadde følgende program.

1100​Gudstjeneste i Skien Kirke

1230​Minnetale for sjøfolkene ved Leif Harald Hansen ved minnebøssen i Bryggeparken.

1300 ​Orientering og omvisning om bord i slepebåten «Erik»

1330​Middag i Skien Sjømannsforenings lokaler

1500​Film om handelsflåten under krigen

1600​Kaffe og kaker

1630 ​Avslutning.

.

Fra vår forening møtte Formann Lasse Lassen, Thor Næss og Knut Bjerke.

Det var stor deltakelse fra følgende foreninger:

Drammen, Oslo, Moss, Sandefjord, Larvik, Langesund, Brevik Porsgrunn og Skien.

Brevik og Omegns Sjømannsforening påtok seg ansvaret for å arrangere Sjøfolkenes Minnedag 2020 i Brevik. All honnør til Brevik for dette initiativet.

En stor takk til Skien Sjømannsforening og formann Ove Evensen for et flott program og en perfekt gjennomføring av arrangementet!!!

Start:
Slutt: