« All Hendelser

Tur til Langøya.

21. august - 30. desember

Onsdag 21.08 ble det arrangert en tur til Langøya.

Lasse og Svein Erik, møte opp med båter for transport over “fjorden” og til Fyret.

Skipper Svein Erik frakter byssegjengen over til fyret.
Vesten må brukes sier Skipper Svein
Stabsbåten fra Vold klar for arenasport av gjestene

Stabsbåten ankommer Langøya

Nils Helge hadde kjøpt inn Wienerbrød og brygget kaffe. Det var kjøpt inn til 25 personer, men dessverre kom det ikke mer en 16 medlemmer. Det ble mye godsaker på de som kom. De som ble frakt over sundet av Lasse fikk en gjennomgang av historiene rundt Langøya av Knut, Langøya er et kjært barn for Langesunds folket så det var mange som kunne supplerer Knut.

Turen bort til Fyret gikk på kyststien og igjennom utmarken for kvigene som er der på feriekoloni og for å samle næring til fødselen som kommer i løpet av våren, en ku går like lenge drektig som et menneske, det vil si 9 mnd +.

Hvem er du som går i mitt matfat?
De tar sin plass

Vel borte på fyret, gikk først Knut igjennom historien omkring Langøya og litt om fyret

Knut doserer om Langøya

Svein Erik gikk igjennom historien om selve fyret og dagens situasjon med tre foreninger som disponerte husene; Havnevesen, dykke klubben og kystlaget. Så ble det  en omvisning i de husene som Langesundsfjorden kystlag disponerte.

Svein om husene, men hva gjør Leif?

Vedlig mye godt og viktig arbeid var nedlagt i restaureringen, nå var det maskinhuset de skulle i gang med,

hvor reparering og igangsettelse av motorene sto på planene.

Selv om været var perfekt så trakk vi inn i huset for kaffe og Wienerbrød. Det ble hjemtur og vi var på dampskipsbryggen kl 2030, en flott tur, takk til de som tok på seg jobben med frakt og bevertning.

Personlig synes jeg og Leif dette var en tur til gjentagelse. Hva med å starte tidligere, ha reker og øl eller stormsuppe, noe å tenke på?

Møte onsdag 21,08 kl 18:00 blir båt tur til Langøya, vi er sikret en trygg og seilbar båt

og det garanteres godkjent navigatør ombord

Vår store høvding Lasse vil være ansvarlig høvedsmann

Knut vil fortelle oss om Langøya

Vi møtes på dampskips brygga kl 1800.

Det vil bli kaffe og wienerbrød, servert av Nils Helge og bysseguttene.

Ved dårlig vær går vi til huset.

Start:
21. august