Ragnar Bjørnerud

ragnarRagnar Bjørnerud er pensjonert maskinist og bor på Ekstrand i Bamble. Han har vært medlem av Langesund og omegns Sjømannsforening siden 1980 og foreningens formann i perioden 2004-2006.

Ragnar Bjørnerud er født i 1938 har sine røtter fra Fyresdal i Telamark og er oppvokst på Vold i den gang Solum kommune. På 1960-tallet kom han til vårt distrikt og tok maskinistutdannelse ved Croftholmen maritime skole. Etter noen år til sjøs, bl a på flere “hydrobåter”, begynte han på industribedriften Skarpenord AS i Langesund. Det var denne bedriften som i 1972 monterte nøytralgassanlegget på OBO-skipet “Berge Istra” som forulykket sør for Filippinene for 35 år siden.

Ragnar har skrevet et åpent innlegg om hva som etter hans mening var årsakene til ulykkene med OBO-skipene “Berge Istra” og “Berge Vanga”. Les hele innlegget her.